Home CTET MAHA TAIT TET Sample Question Paper and Online Mock Test : English...

MAHA TAIT TET Sample Question Paper and Online Mock Test : English Competency Test

16243
3

Study Material for English Language Test for CTET TET TIAT Exams 2017
One word Substitution is one of the most important part of English vocabulary. It is asked in various teaching exams like CTET, TET etc. One word substitution is the single word that replace group of words or a full sentence effectively.

Best One Word Substitution Quiz

1. Choose the correct one word substitute for – A story with moral teaching …….
(A) Essay
(B) Epilogue
(C) Fable
(D) Short Story

2. Choose the correct one word substitute for – One who offers one’s services ……..
(A) Worker
(B) Server
(C) Tracker
(D) Volunteer

3. Choose the correct one word substitute for – A person who is on the secret mission
(A) Secretory
(B) Spy
(C) Missionary
(D) Controller

4. Choose the correct one word substitute for – The study of the development, structure, and functioning of human society :
(A) Cytology
(B) Psychology
(C) Sociology
(D) Economy

5. Choose the correct one word substitute for – The scientific study of celestial objects is ……………
(A) Cytology
(B) Philosophy
(C) Sociology
(D) Astronomy

6. Choose the correct one word substitute for – The scientific study of soil is called as ……..
(A) Pedology
(B) Cytology
(C) Oligarchy
(D) Psychology

7. Choose the correct one word substitute for – The scientific study of language is called as ………..
(A) Topography
(B) Psychology
(C) Linguistics
(D) Archaeology

8. Choose the correct one word substitute for – The scientific study of how and why humans change as they get older is called as …..
(A) Developmental Psychology
(B) Topography
(C) Astronomy
(D) Dermatology

9. Choose the correct one word substitute for – The scientific and objective study of animal behavior under natural conditions
(A) Sociology
(B) Zoology
(C) Ethology
(D) Cosmology

10. Choose the correct one word substitute for – The scientific study of theory and practice of teaching is called as ….
(A) Sociology
(B) Pyromania
(C) Cosmology
(D) Pedagogy

11. Choose the correct one word substitute for – A person who sells newspapers

(A) Newsagent
(B) Newsmag
(C) News Reader
(D) News Seller

12. Choose the correct one word substitute for – A person who sells fish called as

(A) Compiler
(B) Fishmonger
(C) Reticent
(D) Lecher

13. Choose the correct one word substitute for – An expert of hand writing

(A) Fatalist
(B) Graphologist
(C) Sadist
(D) Pessimist

14. Choose the correct one word substitute for – An expert of bee forming :

(A) Apiarist
(B) Altruist
(C) Agnostic
(D) Atheist

15. Choose the correct one word substitute for – The scientific study of maps :

(A) Cytology
(B) Geology
(C) Cartography
(D) Philology

16. Choose the correct one word substitute for – Irrational fear about horses :

(A) Opaque
(B) hippophobia
(C) Orchard
(D) Cuckold

17. Choose the correct one word substitute for – Excessive desire about books :

(A) Book Love
(B) Bookish
(C) Bibliomania
(D) Text Reader

18. Choose the correct one word substitute for – A broad road bordered with trees :

(A) Boulevard
(B) Kennel
(C) Garden
(D) Park Road

19. Choose the correct one word substitute for – A person who weaves clothes

(A) Cynic
(B) Fishmonger
(C) Immigrant
(D) Weaver

20. Choose the correct one word substitute for – Excessive desire about sex :

(A) Homosexual
(B) Sexomania
(C) Heterosexual
(D) Illicit

Answers : 1: C, 2: D, 3: B, 4: C, 5: D, 6: A, 7: C, 8: A, 9: C, 10: D, 11: A, 12: B, 13: B, 14: A, 15: C, 16: B, 17: C, 18: A, 19: D, 20: B.

Online Mock Test

Click bellow for start online sample practice test on specific English Grammar topics.

MAHA -TAIT ENGLISH COMPETENCY TEST

 

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here